Overzicht Inkt & Aarde 2019: een fantastisch jaar!

Overzicht Inkt & Aarde 2019: een fantastisch jaar!

Overzicht Inkt & Aarde 2019: een fantastisch jaar! 1800 1200 Inkt & Aarde

December is een mooie tijd voor een overzicht: in oktober bestond mijn schrijfbedrijf Inkt & Aarde twee jaar en er gebeurde het afgelopen jaar veel moois. In 2019 kreeg ik een geweldige diversiteit aan opdrachten. Ik schreef over allerlei onderwerpen: van natuurinclusieve landbouw tot de eikenprocessierups en van duurzame mobiliteit tot design en water. Hier volgt een overzicht:

 • Ik reisde door Brabant om vijf boeren te interviewen over natuurinclusieve landbouw.
 • Ik interviewde ondernemers die hun bedrijfspanden verduurzamen.
 • Ik schreef teksten voor een website over bostuinen.
 • Ik bedacht een utopie voor een project voor een oude boerderij, wat als basis diende voor een podcast.
 • Ik schreef veertig artikelen over klimaatadaptatie (en interviewde daarvoor enorm veel interessante mensen).
 • Ik omschreef negen nieuwe snelfietsroutes.
 • Ik maakte verslagen van bijeenkomsten over energiebesparing bij bedrijven en over duurzame mobiliteit.
 • Ik vulde 75 dagen van een jaarkalender met informatie over duurzaam leven en natuur.
 • Ik schreef over langzaam reizen en over dichterbij de natuur zijn, voor een tijdschrift dat 314.000 mensen bereikt.
 • Ik redigeerde een website over ecosysteemherstel.
 • Ik schreef teksten over waterontwerp voor de website van de Dutch Design Week en voor de expositieruimte.
 • En in de laatste maand van dit jaar mag ik een artikel over design en water schrijven voor een Frans tijdschrift.

Met veel dank aan mijn opdrachtgevers voor de mooie kansen en de prettige samenwerking! Op naar een nieuw jaar vol interessante onderwerpen, boeiende gesprekken en verhalen die de wereld groener, schoner en socialer maken.

Foto: Katerina Bomhof-Plevkova (www.iamk.at).
Meer schrijfwerk is te vinden in mijn portfolio.

Marjolein Bezemer

Inkt & Aarde (Marjolein Bezemer) schrijft en communiceert over duurzaamheid, groen en natuur. Een wereld in transitie heeft goede schrijvers nodig om mensen te informeren en in beweging te krijgen. Daar zijn niet alleen de bijen blij mee, maar ook verschillende opdrachtgevers. Want het werkt gewoon goed om een freelance schrijver in te zetten die net zo’n groen hart heeft als u.

Alle artikelen door: Marjolein Bezemer