Jaarkalender 2020 over duurzaamheid en natuur (Flow Magazine)

Jaarkalender 2020 over duurzaamheid en natuur (Flow Magazine)

Jaarkalender 2020 over duurzaamheid en natuur (Flow Magazine) 1500 1806 Inkt & Aarde

Deze week lag mijn eerste publicatie in print in de winkels! Flow Magazine geeft ieder jaar een jaarkalender uit en vroeg mij 75 dagen te vullen met tips over duurzaamheid en weetjes over de natuur. Thema’s zijn onder andere: uit in de natuur, onkruid bestaat niet, duurzaam leven en de moestuin.

Flow jaarkalender tekst Marjolein BezemerEen greep uit de teksten:

Natuurweetje
Hemelsleutel is de bijzondere naam voor een wilde plant die veel in Nederland en België voorkomt. Het is een geliefde plant bij vlinders en bijen en mooie aanvulling in wilde tuinen.

Onkruid bestaat niet
Heermoes of paardenstaart is een nuttig kruid, dat vaak op ongewenste plekken in je tuin opkomt. Pluk de heermoes en laat die twee weken in een afgesloten emmer regenwater staan. Zeef de prut eruit en gebruik de stinkende vloeistof (verdund met water) als mest voor je planten.

Uit in de natuur
Het grootste deel van Nationaal Park de Weerribben bestaat uit water. Een uitstekende plek om een kano te huren en een dagje door de natuur te peddelen. Kano’s mogen in het park dieper de natuur in dan andere boten. Misschien zie je wel een otter.

Duurzaam leven
Minder vliegen en vaker met de trein: het kan en het is zelfs leuk. Volg het voorbeeld van Greta Thunberg en ontdek Europa per trein. Via www.treinreiswinkel.nl kun je vaak goede deals vinden. En kinderen tot 14 jaar reizen in Europa regelmatig gratis met de trein.

Moestuin
Half mei mogen de vorstgevoelige planten de moestuin in. Tomaat zet je op een zonnige plek onder een afdakje want die houdt niet van natte bladeren. Overweeg eens een historisch ras te zaaien en deel de zaden aan het eind van het seizoen met anderen. Zo houd je bijzondere plantensoorten in stand.

Flow jaarkalender tekst Marjolein Bezemer
Flow jaarkalender tekst Marjolein Bezemer
Foto’s: Marjolein Bezemer. 
De jaarkalender 2020 van Flow Magazine verscheen in december 2019. 
Meer over duurzaamheid en natuur.

Marjolein Bezemer

Inkt & Aarde (Marjolein Bezemer) schrijft en communiceert over duurzaamheid, groen en natuur. Een wereld in transitie heeft goede schrijvers nodig om mensen te informeren en in beweging te krijgen. Daar zijn niet alleen de bijen blij mee, maar ook verschillende opdrachtgevers. Want het werkt gewoon goed om een freelance schrijver in te zetten die net zo’n groen hart heeft als u.

Alle artikelen door: Marjolein Bezemer