Tekst en journalistiek over duurzaamheid, klimaat en natuur

– Je bent op zoek naar een journalist die een tekst schrijft met expertise over duurzaamheid, natuur en groen. Ik schrijf diepgravende of lichtvoetige artikelen, maar altijd aantrekkelijk en leesbaar voor de betreffende doelgroep.

– Of je zou best eens een verdiepend stuk over deze onderwerpen willen publiceren in je bedrijfsblad of online magazine, maar alle medewerkers zijn druk met dagelijkse werkzaamheden.

– Je wilt dat iemand een wetenschappelijk onderzoek leesbaar en toegankelijk maakt voor een groot publiek.

– Je hebt een goed geschreven verslag nodig van een belangrijke bijeenkomst: geen notulen maar een journalistiek verhaal.

Content en communicatie over duurzaamheid, klimaat en natuur

Met een achtergrond in communicatie kan ik de juiste tekst voor de juiste doelgroep maken, zodat jouw boodschap bij de juiste mensen aankomt. Dat kunnen meer mensen. Maar jij wilt een boodschap over duurzaamheid of natuur overbrengen en dat is precies mijn expertise.

– Je wilt je website vernieuwen of opfrissen en je zoekt iemand die de content wil schrijven. Naast het schrijven, kan ik meedenken over hoe je je organisatie kunt profileren en hoe je je doelgroep kunt bereiken.

– Je verstuurt een nieuwsbrief over duurzaamheid, groen of natuur en je zoekt iemand die nieuws zoekt en het in een vlotte tekst giet, passend bij de doelgroep. Ik heb ervaring met nieuwsbrief-applicaties.

– Je geeft een folder of magazine uit en je zoekt iemand die je kan helpen met het zoeken naar onderwerpen en het schrijven van nieuws.

Research en ondersteuning

– Je bent dagvoorzitter van een congres over duurzaamheid en zoekt iemand die een debat kan voorbereiden of kan meedenken over een tekst of lezing.

Ik duik graag in allerhande ‘groene’ onderwerpen om een aansprekend en positief verhaal te maken. Bekijk hier de thema’s waar ik eerder over schreef. Mijn portfolio en referenties vertellen de rest.

Heb je een vraag, neem dan gerust vrijblijvend contact op.