Wat zeggen anderen over Inkt & Aarde?

Erika van Pinxteren-Maas, communicatieadviseur provincie Brabant: “Ik werk al enige tijd samen met Marjolein aan klimaatadaptatiebrabant.nl. Marjolein schrijft met veel enthousiasme en toewijding. Ze komt zelf met onderwerpen of gaat zelfstandig aan de slag met de onderwerpen die wij aandragen. Dit resulteert in duidelijke en prettig leesbare teksten. Marjolein komt afspraken na en is zeer betrouwbaar.”

Sarah Boots, communicatieadviseur provincie Brabant:
“Marjolein is inhoudelijk sterk en legt goede verbindingen. Ze levert snel en is prettig in de samenwerking.”

John Vermeer, senior projectleider Brabantse Milieufederatie:
“Marjolein heeft veel waarde toegevoegd aan het succes van de voedselbos-community van de Brabantse Milieufederatie. Ze heeft zich gestort op de communicatie door het schrijven van eigen artikelen, maken van nieuwsbrieven, opzetten van een webpagina en een Facebookpagina. Maar ook door het perfect organiseren van een druk bezocht debat over voedselbossen.”

Sarai Bar-El, eigenaar Lokale Bloemetjes:
“Het was een plezier om met Marjolein te werken. Ze maakte snel tijd voor mij vrij en het eerste kennismakingsgesprek via Skype verliep heel soepel en ‘to the point’. Ze begreep de essentie van de opdracht meteen en ging snel aan het werk. Ze heeft zelf veel affiniteit met duurzaamheid en dat vertaalt zich mooi in haar teksten.”

Overzicht van opdrachtgevers:

Provincie Brabant – via een aanbesteding geselecteerd om als freelance schrijver voor de provincie Brabant te werken.
Project 1: Kenniscentrum Klimaatadaptatie Brabant: het schrijven van content voor deze website. (juni 2018-heden)
Project 2: Korte opdracht voor het team Circulaire Economie: schrijven van wervende tekst voor een stand op de Dutch Design Week. (oktober 2018)
Project 3: Team Natuurinclusieve Landbouw: 5 interviews met boeren die natuurinclusieve landbouw bedrijven. (februari – mei 2019)
Project 4: Team Snelfietsroutes: het beschrijven van 9 nieuwe snelfietsroutes in Brabant (mei 2019 – heden)

Bossche Energie Coalitie – initiatief van de gemeente ‘s-Hertogenbosch en meer dan 50 bedrijven om samen energiezuiniger en duurzamer te worden. Ik schrijf content voor de website, zoals dit verslag van een seminar over duurzame mobiliteit. (april 2019 – heden)

Dutch Design Week 2019 – In The Embassy of Water kijken verschillende designers naar maatschappelijke kwesties die alles te maken hebben met waterkwaliteit en watercirculariteit. Ik schreef de content voor de website en de teksten in de expositieruimte.

Flow Magazine ‘Een tijdschrift zonder haast’ – Verschillende artikelen geschreven, zoals: ‘Hoe kun je dichter bij de natuur komen’ (publicatie: voorjaar van 2020) en ‘De kunst van langzaam en duurzaam reizen’ (publicatie:  reiseditie zomer 2020). Plus: het maken van 76 kalenderkaartjes over duurzaamheid en natuur voor de jaarkalender in de decembereditie van 2019. (april 2019 – heden)

Broed – Broedplaats voor sociale innovatie: het schrijven van een utopisch verhaal over een toekomstig project en het meedenken over communicatie (in dit geval brengen we de boodschap via een podcast). Het verhaal is gebruikt als basis voor de podcast om investeerders en andere betrokkenen te enthousiasmeren over het project. (februari 2019)

Into Green – online magazine over binnenbeplanting van brancheverenigingen VGB en VHG: content voor website in de vorm van artikelen en columns. (oktober 2017 – januari 2019)

Brabantse Milieufederatie: community management voor het Platform Voedselbossen Brabant. Resultaat na één jaar: in samenwerking met anderen een enthousiaste en actieve groep van krap vijfhonderd personen bij elkaar gebracht en gehouden door zeven nieuwsbrieven, content voor de website, contact via sociale media en negen evenementen (waarvan één succesvol debat in de HAS Hogeschool zelf georganiseerd). Openratio en clickrate van de nieuwsbrieven zijn bovengemiddeld hoog.
(februari 2016-mei 2018)

reNature Foundation: ik schreef een Engelstalige artikel over herstellende landbouw voor het blog van deze internationale organisatie die als doel heeft 1 miljoen hectare verwoest land te herstellen voor 2030. (november 2018)

Lars Sørensen Producties voor het Nationaal Sustainability Congres: ondersteuning van de dagvoorzitter van het congres in de voorbereiding van een debat met onder andere Marjan Minnesma, Linda Steg, Marcel Beukeboom. (oktober-november 2018)

Down to Earth Magazine – platform voor groene journalistiek: journalistieke artikelen (incidenteel). Down to Earth Magazine heeft mijn artikel over voedselbossen verkozen als een van de tien topverhalen van 2018.

OneWorld – journalistiek voor een eerlijke en duurzame wereld: journalistiek artikel over hoop. (december 2017)

Studio van der Park – content schrijven voor deze website over bostuinontwerp en contact met de natuur. (maart 2019)

Lokale Bloemetjes – duurzame snijbloemen uit eigen streek: tekst en communicatie voor een crowdfunding-campagne, rekening houdend met verschillende doelgroepen waaronder overheden. Resultaat: 102% van het gewenste bedrag is gefinancierd (waarvan 40% door een lokale overheid). (februari 2018)