Over Inkt & Aarde (en Marjolein Bezemer)

Combineer een achtergrond in communicatie, een passie voor schrijven en een groot hart voor de natuur en je krijgt Marjolein Bezemer, de vrouw achter Inkt & Aarde.

We staan op dit moment voor de geweldige uitdaging om de wereld groen, schoon en duurzaam te maken. Sterker nog: we moeten haar herstellen. Als schrijver en communicatieprofessional wil ik een bijdrage leveren door op een positieve manier mensen te informeren over en in beweging te krijgen voor een duurzame wereld. Want ik geloof dat werken aan duurzaamheid een leuke en interessante strijd kan zijn.

Mijn hart en aandacht gaan uit naar bomen en planten, herstellende vormen van landbouw (zoals agroforestry en voedselbossen), de voedsel- en landbouwtransitie, natuurinclusieve landbouw en het herstellen van ecosystemen enĀ biodiversiteit. Ook duik ik met alle plezier in onderwerpen als klimaatadaptatie, water, circulaire economie, klimaatverandering, bijen, bodemleven, et cetera.

Samen met Sophie Gruijters en Suzanne van Hees heb ik een ondernemersclub opgericht: De Econauten. Econauten zijn ondernemers die als doel hebben om de wereld groener, socialer en duurzamer te maken. Samen met ons bredere netwerk van duurzame ondernemers kunnen we ook grotere opdrachten aannemen.

Ik heb er vertrouwen in dat het grootschalig herstel van ecosystemen een belangrijke oplossing is voor het klimaatprobleem. Daarom steun ikĀ Ecosystems Restoration Camps met een maandelijkse donatie.