Over Inkt & Aarde (en Marjolein Bezemer)

Combineer een achtergrond in communicatie, een passie voor schrijven en een groot hart voor de natuur en je krijgt Marjolein Bezemer, de vrouw achter Inkt & Aarde.

We staan op dit moment voor de geweldige uitdaging om de wereld groen, schoon en duurzaam te maken. Sterker nog: we moeten haar herstellen. Als schrijver en communicatieprofessional wil ik een bijdrage leveren door op een positieve manier mensen te informeren over en in beweging te krijgen voor een duurzame wereld. Want ik geloof dat werken aan duurzaamheid een leuke en interessante strijd kan zijn.

Mijn focus

Mijn hart en aandacht gaan uit naar bomen en planten, herstellende vormen van landbouw (zoals agroforestry en voedselbossen), de voedsel- en landbouwtransitie, natuurinclusieve landbouw en het herstellen van ecosystemen en biodiversiteit. Ook duik ik met alle plezier in onderwerpen als klimaatadaptatie, water, circulaire economie, klimaatverandering, bijen, bodemleven, et cetera.

Inkt & Aarde steunt ecosysteemherstel

Ik heb er vertrouwen in dat het grootschalig herstel van ecosystemen een belangrijke oplossing is voor het klimaatprobleem. Daarom steun ik Ecosystems Restoration Camps met een maandelijkse donatie. En met mijn bedrijf Inkt & Aarde ben ik mede-eigenaar van landbouwgrond via de coöperatie Land van Ons om samen het Nederlands landschap en de biodiversiteit te herstellen.